Dieselkaminat

Säästä Lämmittimen hinta talvessa takaisin öljylämmittimellä?

Onko se mahdollista? Kyllä on. Sähkön hinta on piinattu huippulukemiin ja loppua ei ole näköpiirissä. Normaalit sähkösopimukset huitelevat 0,3-0,5€ luokassa tällä hetkellä kilowattitunnilta. Jos onneton olet tippunut vielä pörssisähkön piiriin, on tilanteesi vielä tukalampi. Voit maksaa sähköstä jopa euron kilowattitunnilta.  Liikenteen ja lämmityksen sähköstymisen lisääntyminen tulee pitämään sähkön hinnan korkealla lähitulevaisuudessakin ja paluuta senttiluokkaan ei tulla tuskin koskaan enää näkemään. 

Ensi talvi tulee olemaan tukala kaikille, miten sitä voi helpottaa? 

Öljyn hinta, joka sekin on suhteellisen korkealla tasolla, on kumminkin pysynyt vakaana ja lämmitysmuotona tarjoaa tällä hetkellä kilpailukykyisemmän vaihtoehdon kuin sähkö. 

Teimme alle laskelman, jossa näkyy keskiverto omakotitalon lämmitykseen kuluvan energian määrä. Se on noin 15000kwh, josta lämmitykseen suurin osa kuluu luonnollisesti talvikuukausina. 

Sähkön hinta €/ kwh  Kulutus vuodessa kwh Hinta vuodessa Säästö
0,5 15000 7500€ 4500€
0,4 15000 6000€ 3000€
0,35 15000 5250€ 2250€
0,3 15000 4500€ 1500€
       
Hinta öljyllä €/kwh (öljy 1.95€/kwh)    
0,2 15000 3000€  

Laskelmassa on käytetty polttoöljyn hintana hieman alle kahta euroa ja huomioitu Suomalaiste Safire ja Wallas diesellämmittimien korkea hyötysuhde. Desilitrasta Dieseliä kun saadaan tarkkaan polttavalla lämmittimellä yksi kilowattitunti puhdasta lämpöä. Toisin kuin esimerkiksi lämpöpumppu Diesellämmittimen teho pysyy tasaisena kaikissa ulkolämpötiloissa, lämpöpumpun hyötysuhteen tippuessa nopeasti pakkasten kiristyessä. 

Suomalaiset Wallas Ja Safire öljykaminat

Kotimainen öljykamina on mikroprosessoriohjattu poltin, joka polttaa viimeisenkin tipan öljystä lämpöenergiaksi ja siirtää sen kaminatyyppisesti, hiljaisesti ja tasaisena mukavana virtauksena huoneilmaan aiheuttamatta vedon tunnetta. Paloilma otetaan ulkoa ja pakokaasut työnnetään lämmönvaihtimen kautta ulos, hyödyntäen viimeinenkin watti energiasta jättäen sisään vain puhdas ja kuiva lämpö.  

Turvaa sähkökatkosten aikana

Lämmittimet on suunniteltu käytettäväksi kohteissa, jossa normaalia verkkosähköä ei ole ja ne käyttävät 12V akkujännitettä toimiakseen. Tämä mahdollistaa laitteen toimimisen lämmönlähteenä myös sähkökatkosten aikana. Yhdellä 60Ah akulla tällainen kamina voi toimia jopa viikosta kahteen ilman lisälatausta. 

Vakiona polttoainesäiliöt ovat 30 litran luokassa, mutta jos käytät laitetta jatkuvaan lämmitykseen, voi olla myös isompi polttoainesäiliö tarpeen. 

Laite ei vaadi erillistä hormia, vaan se asennetaan yksinkertaisesti omalla seinäläpivientisarjallaan suoraan talon seinän läpi. Se ei vaadi rakennus, toimenpide tai muutoslupia.  Asennus on nopeaa ja helppoa. Esimerkiksi Safiressa yksi 92mm reikä seinään riittää. 

Aloita säästäminen heti!

View as Ruudukko Luettelo

6 tuotetta

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

6 tuotetta

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen