DEFA Akkulaturit

Akkujen lataaminen

Lyijyakku on yli sata vuotta vanha keksintö. Ensimmäisen kolmen kymmenen tuotannon vuoden aikana se saavutti käytännössä teknisen kehityksen huippunsa. Tämän jälkeen kehitys on keskittynyt ainoastaan tuotantotekniikan parantamiseen ja kulujen minimointiin. Tässä kerromme, mitä asiakkaan tulee ottaa huomioon, jotta hän saa akustaan irti parhaan mahdollisen hyödyn.

Mitä saat vastineeksi rahoillesi?

Kun ostat 100Ah merkinnällä varustetun akun, on akun teoreettinen kapasiteetti 100Ah. Optimitilanteessa akusta pitäisi siis saada 5ampeeria 20 tunnin ajan (5A x 20H = 100Ah) Todellisuudessa näin ei kuitenkaan ole.

Aina kun akku purkatuu yli 50%, sen kapasiteetti laskee ja elinikä lyhenee. Tämä tarkoittaa, että 100Ah akusta voidaan käytännössä purkaa vain 50Ah. Toinen lyijyakun ominaisuus on, että se pystyy ottamaan hyvin nopeasti 80-85% varauksesta vastaan, mutta loppu 15-20% varautuu suhteellisen hitaasti, noin 8-16 tunnissa, akun koosta riippuen. Akku itse vastustaa varauksen vastanottoa, joten suurin osa akuista ei ole koskaan täyteen varattuja.

Yleensä latausaste on vain noin 85%, eli akun kapasiteetistä vähennetään vielä 15%, jolloin voit pahimmassa tapauksessa saada 100Ah akusta vain 35Ah kapasiteetin käyttöön

Valitse tarpeeksi iso akku. 

Akun täyteen lataaminen ottaa aikaa. On hyvä muistaa, että akun kapasiteetti on todellisuudessa vain puolet annetusta arvosta. Jos tarvitset 100Ah akkukapasiteettia, kannattaa valita käyttöön 200Ah akku. 

Akkuja ladataan alle 8 tuntia

Akkuja ladataan yleensä alle 8 tuntia, mikä ei riitä akun täyteen lataamiseen, vaan 15-20% akun maksimikapasiteetistä jää yleensä saaavuttamatta. Mikäli halutaan siis lyhyellä varausajalla 100Ah akkukapasiteettia, vaaditaankin akkupankin kooksi 300Ah

DEFA laturit ovat älykkäitä

DEFA power systems akkulaturit lataavat akkusi piripintaan käyttävällä monivaiheista latauskäyrää. Monivaiheinen lataus noudattelee akkujen luonnollisen vastaanottokyvyn mukaista käyrää ja näinollen akku saadan kaikissa olosuhteissa piripintaan ja akkujen käyttöikä pitenee. Kaikki DEFA laturit soveltuvat normalien avointen akkujen, suljettujen lyijyakkujen, sekä AGM ja Geeliakkujen lataukseen. 

 

 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 30

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 30

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen