Lataussäätimet

Lataussäätimet voidaan jakaa karkeasti kahteen eri tyyyppiin. 

PWM säätimet

PWM säätimet perustuvat niin sanottuun pulssinleveys modulaatioon. PWM teknologia on erittäin hyvä hyötysuhteinen tapa tiputtaa jännitettä hieman alemmas. Kun aurinkopanelista lähevä jännite on tyypillisesti 18 volttia ja akkujen latausjännite puolestaan noin 12,6 - 13,2 voltin lukemissa, tiputtaa PWM säädin latausjännitteen akuille sopivaksi ja estää ylilataantumisen. Kun olosuhteet ovat sellaiset että paneleilta tuleva jännite jää alle akun kynnysjännitteen, akut eivät luonnollisestikaan lataudu. Jos kaapelivedot pysyvät lyhyinä ja panelitehot pieninä ovat PWM säätimet kumminkin suuressa osassa tapauksista erittäin käyttökelpoisia ja kustannustehokkaita säätimiä. 

MPPT / hakkurisäätimet

MPPT säätimet ovat aurinkopaneelien ohjauksessa viimeisintä teknologiaa. Ne perustuvat ns. hakkuriteknologiaan, joka mahdollistaa äärimmäisen laajat sisäänmeno- ja ulostulojännitteet likipitäen toisistaan riippumatta. Ne pystyvät riipimään viimeisetkin sähkön hituset paneleilta akuille silloin, kun muut lataussäätimet jo lopettavat sähkön tuottamisen. 

MPPT säätimissä tyypillinen sisäänmenojännite voi olla jopa 100 tai 150 volttia. MPPT säätimiä käytettäessa aurinkopaneelit kytketään sarjaan, eli siten, että ne tuottavat korkeamman lähtöjännitteen. Tällöin paneeleilta tulee vain kaksi johtoa ja korkeammilla jännitteillä kaapelipaksuuksia ei tarvitse kasvattaa kohtuuttomasti tehojen kasvaessa. MPPT säätimiin saadaan myös lisävarusteena erillinen näyttöyksikkö jolla voidaan helposti tarkkailla akkujen varaustilaa. 

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 43

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
  1. Victron MPPT control näyttö lataussäätimille.
    Tarjoushinta 107,30 € Normaali hinta 130,00 €
  2. Victron BlueSolar MPPT 75V/10A, 12/24 V lataussäädin
    Tarjoushinta 82,90 € Normaali hinta 100,00 €
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 43

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen