Akut

Akut veneisiin kesämökeille ja muuhun vapaa-ajan käyttöön. 

Yleistä akuista. Akkuteknologia on likimain oma tieteenhaaransa, joten kovin syvällisesti emme paneudu tässä aiheeseen, mutta lyhyesti voimme hieman luokitella akkuja eri tarpeiden ja ominaisuuksien mukaan.

Normaalit starttiakut ovat akuissa se yleisin ja edullisin vaihtoehto. Ne on suunniteltu antamaan hetkittäinen iso virtapiikki moottorin käynnistämiseen ja tasaamaan autojen kulutuslähteiden virransaantia. Näitä akkuja ei ole tarkoitettu jatkuvaan purkamiseen ja latautumiseen, vaan ne ovat likipitäen aina täyteen varautuneena. Yleensä nämä akut ovat avoimilla lyijykennoilla varustetuja ja niissä on korkit, joista voi tarkkailla kennojen tilannetta. Kallistusta nämä akut eivät juurikaan kestä. 

Vapaa-ajan akut / SMF akut. Sealed Maintenace Free tarkoittaa suljettua huoltovapaata akkua. Niiden kennot on suljettu niin, että ne ei hetkellisen kallistuksen tai ravistuksen johdosta päästä nesteitään ulos. Ne ovat huoltovapaita ja tarkoitettu sykliseen käyttöön. Akut antavat eniten ampeereita ulos pienellä tasaisella purkuvirralla, kuten esimerkiksi juuri venekäytössä tapahtuu. Perus SMF akut ovat suhteellisen edullisia ja toistaiseksi syklisessä käytössä loistavia, € / Ah / käyttöikä suhteessaan verrattuna muihin akkutyyppeihin. 

AGM akut ovat suljettuja lyijyakkuja, joissa elektrolyytti on sidottu geelimäisessä muodossa mattoon. Nämä akut voidaan pitää missä tahansa asennossa ja ne sietävät enemmän purkaussyklejä kuin tavalliset SMF ja lyijyhappoakut. AGM akkuja asennettaessa on kumminkin huomioitava, että veneen tai mökin latausjärjestelmän tulee antaa hieman korkeampi latausjännite kuin tavallisilla akuilla. Mikäli akkua ladataan normaali akun latauskäyrällä, ei se koskaan tule täyteen.  Jotta akusta saadaan täysi hyöty irti, on veneen latausjärjestelmä tarkistettava ja usein moottorin laturi joko uusittava tai vaihdettava siihen erityyppinen lataussäädin, joka takaa korkeamman latausännitteen. 

HUOM! AKUT AINOASTAAN NOUTONA TAI KULJETUSYKSIKKÖ TOIMITUKSINA. Kuljetusyksikkö noin 50€/toimitus

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 111

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
 1. RoyPow LiFePO4 Litiumakku 105Ah 12V
  Tarjoushinta 699,00 € Normaali hinta 899,00 €
 2. Nordmax 12V LiFePo akku 110Ah Bluetooth, Lämmitys
  Tarjoushinta 990,00 € Normaali hinta 1 150,00 €
 3. Rebelcell akku kuljetuslaatikossa 12V70A. Paino n. 9kg
  Tarjoushinta 1 038,53 € Normaali hinta 1 135,00 €
 4. Rebelcell akku kuljetuslaatikossa 12V50A. Paino n. 5kg
  Tarjoushinta 791,48 € Normaali hinta 865,00 €
 5. Rebelcell Li-Ion akku, 12V7A (87 Wh). Paino n. 0.75kg
  Tarjoushinta 127,19 € Normaali hinta 139,00 €
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-16 / 111

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen